Lejonet i Essex

I många år var Billericay Town som vilken engelsk gärdsgårdsklubb som helst: sliten arena, trassliga finanser, ett hundratal ­trofasta supportrar. Så talade Jesus till en lokal stålmiljonär och ingenting blev sig längre likt.

Regnet vräker ner över grevskapet Essex. I den sömniga småstaden Billericay, drygt fem mil utanför London, letar Nicky Hayes förgäves efter nyckeln till sitt arbetsrum på fotbollsarenan.

– Den brukar hänga här. 

Annons

Han pekar på en guldfärgad spik på väggen i klubbstugan.

– Äsch, det är väl bara jag som är en idiot som vanligt. Ska vi titta på omklädningsrummet så länge?

Han passerar den nybyggda baren och stannar till när han når fram till omklädningsrummet. Dörren pryds av en meterhög örn med ondsint blick. »No chickens allowed« står skrivet under fågeln. 

– Är du beredd? frågar Nicky och flinar. Du har inte sett ett liknande omklädningsrum tidigare. Där gästerna byter om är det bara vanliga vita väggar. Men det här!

Han skjuter upp dörren till hemmalagets hjärta. Där inne väntar fler sprejmålade örnar. Och lejon. Massor av rytande lejon. Mellan djuren syns diverse citat som ägaren Glenn Tamplin låtit skriva dit i syfte att inspirera spelarna inför matcherna. 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?