Luis Figos värsta vecka

I Barcelona ligger den 35 meter långa banderollen klar redan en vecka före match. »Figo, förrädare. Vi har 10 000 miljoner skäl att hata dig.« Samtidigt – i Madrid – bokar Reals klubbledning en pansarbil och två privata livvakter åt Luis Figo. Och på träningen är det ingen som vågar tackla honom. Spanien väntar på Återkomsten.

Rrrrrrr. Det börjar som ett lågt morrande 150 meter bort, vid ingången till Fondo Sur där en del av klacken redan börjat gå in på Santiago Bernabéu… rrrrraaaaAAHH… det sprider sig över gatan, förbi stånden med Raúl-tröjor, Real-tändare och SuperCampeón-halsdukar – vidare in på Calle Marceliano Santa María där barerna ligger lika tätt som i resten av Madrid och där jag och de flesta andra står ute på gatan med våra glas när… RRRRRAAAAAAAA… vrålet kommer som en tryckvåg mellan fasaderna.

Och de som ändå stått inomhus skyndar ut från Bar Osiris och El Paso och Cervecería El Tasco för att kolla vad som är på gång och det skvimpar från enlitersplastmuggarna med öl och det blinkar av blåljus uppe vid stadion och någon pratar om ETA – men ingen har ju hört någon smäll, ingen bilbomb… AAAAAaaahhhh… och så förstår alla – lagom tills att vrålet tonar ut – att det bara var fansens primalhälsning till Deportivo La Coruñas spelarbuss som just körde förbi med poliseskort.

Förra årets spanska ligamästare har, två timmar före avspark, blivit påminda om att de är på väg till en av de svåraste bortamatcherna som bjuds inom världens klubbfotboll.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 4-2000 (04 december 2000) och är skriven av .