Offsidesnack Publicerad 14 april 2018

Damallsvensk avspark

I dag gör Damallsvenskan säsongspremiär med tre matcher: Kristianstad-Vittsjö, Hammarby-Limhamn Bunkeflo och Djurgården-Eskilstuna United.

Kul, tycker vi, och firar med att lyfta en ny kategori på offside.org: »Damallsvenskan«.

Sajten är nu tankad med flera reportage med anknytning till ligan, bland annat ett fint gammalt markeringssamtal med Hanna Marklund från 2003, ett reportage om Tyresö FF:s stjärnsmäll och inte minst: Axel Vikströms granskning »Den onda cirkeln«.

Där finns dessutom ett samtal om självdisciplin med FC Rosengårds Anja Mittag, som målas upp som en favorit till skytteligatiteln i Tabitha Chawingas frånvaro. Det gör även Christen Press, trots att amerikanskan bara sitter på ett tremånadersavtal med Kopparbergs/Göteborg. När Press senast var i Sverige förklarade hon för Offside varför lagkamraterna bör vara tacksamma för hennes pladdrande. »De tycker att jag är konstig som pratar med mig själv.«

På tal om fjolårets överlägsna skyttedrottning Tabitha Chawinga (som under vintern flyttade till Kina): henne pratade vi målfixering med förra sommaren. Fortfarande aktuell läsning! Precis som porträtten av Josefine Öqvist och Kosovare Asllani.

Ja, ni hör ju; här finns både kort och långt att gotta sig med. Klicka er vidare till kategorin »Damallsvenskan«, slå er till ro i solstolen och förgyll premiärhelgen med en rejäl dos damallsvensk läsning.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Offsidesnack

Missa inte nästa nummer!

Publicerad 24 oktober 2018

Offsidesnack

Tack för förtroendet!

Publicerad 19 oktober 2018

Offsidesnack

Offsides podcast #228

Publicerad 19 september 2018

Offsidesnack

Musikalmysteriet

Publicerad 17 september 2018

Offsidesnack

Poddcomeback!

Publicerad 15 augusti 2018

Offsidesnack

VM-sajten är live!

Publicerad 15 juni 2018

Offsidesnack

En klunk av ölen

Publicerad 9 maj 2018

Offsidesnack

Hibernation is over

Publicerad 12 april 2018

Offsidesnack

Kaptenskampen

Publicerad 9 april 2018