Offsidesnack Publicerad 13 september 2019

Möten i världen

I det kommande numret av Offside (hos prenumeranter från och med 30 september) möter vi en av världsfotbollens stora legendarer. Det här reportaget vill du inte missa, så se till att sitta på en prenumeration nu!

Vem legendaren är håller vi hemligt lite till, och så länge tipsar vi om tio andra minnesvärda möten med fotbollsprofiler utanför Sverige.

Ensamhetens lov
Hur hamnade en av Premier League-historiens främsta målvakter på en isolerad vulkanö utanför Island? LÄS REPORTAGET!

The Journeyman
Meriter: 24 klubbar i sex världsdelar. Fängslad i Singapore, dödförklarad i England, pistolhotad i Sydafrika. Möt målvakten som går sin egen väg – jorden runt. LÄS REPORTAGET!

Fotboll bakom slöjan
Mina Hashemi är en av Irans skickligaste spelare. Så hur kommer det sig att hon saknar både klubblag och landslag?
TA DEL AV BILDREPORTAGET!

From Vagner with Love
Cykelolyckor, tandläkarbesök och borttappade flygbiljetter. Något gör att brasilianska fotbollsspelare ofta återvänder för sent och för otränade till Europa efter semestern. Offside åkte till Rio för att syna det goda livet och de dåliga ursäkterna. LÄS PORTRÄTTET!

Hemma hos Higuita
Ena matchen slog han in avgörande frisparkar, andra matchen förlorade han bollen halvvägs till mittcirkeln. Colombias legendariska 90-talsmålvakt är fortfarande en man med många ansikten. Offside träffade honom i hans hemland. LÄS REPORTAGET!

Proffs på låtsas
Sikta mot Premier League så når du … ett kontrakt i Indien. Möt en avdankad Superettanspelare på annorlunda proffsäventyr.
LÄS REPORTAGET!

Straffmannen
Hans miss banade väg för Sveriges VM-brons 1994. Egentligen skulle han inte ens ha slagit straffen. Vi mötte Miodrag Belodedici i Valencia för att prata om ödets nyck. LÄS REPORTAGET!

The lucky one
För Pia Sundhage var jobbet som USA:s förbundskapten en dröm. Men var det värt priset? LÄS REPORTAGET!

Maradonas ökenvandring
Efter fem års frånvaro var Diego Maradona tillbaka som tränare – i Förenade Arabemiratens andraliga. Vad sysslade han med där?
LÄS REPORTAGET!


Tips! Under fliken »Möten i världen« hittar du ännu fler reportage från världens alla hörn.

x
Artikeln publicerades 13 september 2019 och är skriven av .

Annons