Offside 1-2024 (04 mars 2024)

Årets första nummer av Offside – med tema »fysik«

Högre tempo och ännu fler matcher. Hur mycket starkare kan toppfotbollen bli? I 2024 års första Offsidenummer fokuserar vi på fysik.

• Hur stor skillnad är det på en genomsnittligt tränad 23-åring och ett gäng elitidrottare när det kommer till styrka, uthållighet och explosivitet? Offsides enda licensierade fotbollsspelare genomförde en svettig och smärtsam försäsong med den allsvenska nykomlingen Gais. Plus: sex vittnesmål från försäsongslivet, där spelare och tränare berättar om spyor, språkförbistringar och blåa naglar.

• Med hjälp av arkitekterna bakom det Wimbledon FC-gäng som kallades för The Crazy Gang berättar vi hela historien om Englands mest fruktade segertåg.

• I reportaget »Världens renaste sport« skriver vi om dopning inom fotbollen. För nästan inga spelare avslöjas, och få tror att det förekommer. Men varför skulle fotbollen vara så unik?

• För fem år sedan var Taha Ali »seriöst datorberoende«, jobbade natt i tunnelbanan och krävde övertalning för att träna med ett division två-lag. Det talades om att hans kropp inte skulle räcka till högre upp. Nu har Malmö FF:s dribbler vunnit SM-guld och landslagsdebuterat.

Dessutom porträtterar vi ett av Sveriges främsta tonårslöften just nu, BK Häckens 16-åriga skärgårdspendlare Felicia Schröder, samt åker till Buenos Aires inför årets mest uppmärksammade rättegång i Argentina: Hur dog Diego Maradona?

Offside nummer 1/2024 med tema fysik