Offsidesnack Publicerad 28 januari 2019

Nytt nummer av Offside!

Med start i dag börjar den här tidningen nå Offsideprenumeranters brevlådor. Äntligen! Årets första! Låt oss berätta om innehållet.

I 2019 års första omslagsreportage porträtterar Henrik Ekblom Ystén och Daniel Nilsson en av Allsvenskans just nu hetaste exporter. Efter att i ungdomsåren känt sig förbisedd fick Saman Ghoddos sitt efterlängtade genombrott i Östersund, och bockade sedan av Europa League och VM-slutspel innan Ligue 1-kontraktet undertecknades. Offside for till Amiens för att förstå varför 25-åringen ändå känner att han ligger efter. Läs porträttet här!

Med ett färskt SM-silver och många nya miljoner på kontot har IFK Norrköping nått en position där man har två valmöjligheter: antingen satsar man hårt för att kunna utmana Malmö FF och AIK, eller så sitter man lugnt i båten och nöjer sig med att kunna »jäklas lite«. Vilken väg väljer »Peking«? Offside tog under vintern rygg på föreningens nyckelpersoner. Läs reportaget här!

Johan Orrenius har träffat den tidigare allsvenska mittfältaren Christian Lindström. I somras försökte Christian begå självmord. I dag försöker 32-åringen komma tillbaka till ett liv utan droger, spelmissbruk och lögner. Läs reportaget här!

2007 vann bästa kompisarna och lagkamraterna Pozo och Osvaldito finalen i det kubanska mästerskapet. Tårögda supportrar stormade planen och firandet på San Cristóbals gator tycktes aldrig upphöra. Vad ingen kunde ana då var att partyt i den omtalade fotbollsstaden egentligen var en avskedsfest. Det här är historien om en stad som gick mot strömmen – och två mittfältskompisar som gjorde olika val. Läs reportaget här!

Bland mycket härlig kortläsning tipsar vi lite extra om intervjuerna med Eskilstunas backtalang Matilda Plan, som vägrar välja sport, och den tidigare skyttekungen Arild Stavrum, som numera skriver böcker. Och i den avslutande Fotbollskultur-delen skriver Anders Bengtsson om usel spelreklam, Fredrik Tillberg om en mirakelklättring som skaver, Sara Martinsson om Hyséns värld och Henrik Ekblom Ystén om en bibel för besserwissern.

Alltsammans finns förstås även att ta del av på offside.org redan nu. Trevlig läsning!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Hajfenan

Publicerad 17 april 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019

Offsidesnack

El Clásico-bonanza

Publicerad 27 februari 2019

Offsidesnack

Champions League-läsning

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Att göra en Panenka

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Upplåsta hjärtan

Publicerad 14 februari 2019