Offsidesnack Publicerad 6 maj 2019

Börje Lantz irländska varghund

I dag skickar vi årets andra Offsidenummer till tryck och vi kan aptitreta med att det innehåller både allsvensk läsning, engelsk supporternostalgi, amerikanska feelgoodinslag och den första av fem rejäla Gaisdoser. Bland mycket annat.

Den kommande reportageserien om Göteborgsklubben berättade vi om i veckans avsnitt av Offsides podcast, och vi gläds över alla positiva reaktioner som satsningen har bemötts med sedan dess – både från grönsvart supporterhåll, personer med konkurrerande hjärteklubbar och mer neutralt sinnade läsare. Vi utlovar en inblick som engagerar en bredare läsarskara än enbart die-hard-gaisaren.

I väntan på den 19 mars, då nummer 2/2018 når prenumeranter, rekommenderar vi att ni kramar ur vårt aktuella kultnummer så kärleksfullt ni kan. Om ni, av någon märklig anledning, ännu inte tjackat numret har ni ett par veckor på er att göra det. Kultnumret, med den mustaschprydde superagenten Börje Lantz på det retrodoftande omslaget, finns att köpa i butik i ytterligare ett par veckor.

Tecknar ni en digital prenumeration kan ni även läsa numret på webben, antingen i PDF-form eller dess tillhörande reportage var för sig.

Där finns en tidigare oberättad historia om Allsvenskans kanske märkligaste karriär: Abdel Seidous. Vi hälsar på hos Moestafa El Kabir i Turkiet och Östers gamle ångvält Teitur Thórdarson i Norge, samt skriver om den förre MFF-tränaren Frans Thijssen (upplåst!) och Hammarbyikonen med smeknamnet »En plåtis från Bagis«. Dessutom Offsidedebuterar Marcus Leifby med en odyssé om den allsvenska TV-historien.

Henrik Ekblom Ysténs omslagsreportage om Börje Lantz innehåller en underbar kavalkad av rövarhistorier. Sedan numret släpptes har många läsare hört av sig och vittnat om sina egna speciella möten med den bufflige superagenten. Så sent som i förmiddags bjöd Olle Lindberg på bonusinformation som piggar upp: Börje Lantz hade, förstås, »en stor jävla irländsk varghund«.

Ett av de härligare läsartilläggen till reportaget är annars den bildserie som twitterkontot Busternostalgi serverade. »Bosse Lentz« spelade inte oväntat en roll i de klassiska berättelserna om Åshöjdens BK.

Missa inte heller de fyra kultögonblick vi gör nedslag i och som verkar uppskattas av många:
Öisbrassarnas första match på svensk mark
Elfsborgs »pannbandsliga«
Jonas Wirmolas blocka skott-övning
Nicklas Carlssons punktmarkering av Anders Svensson

Artikeln publicerades Publicerad 5 mars 2018. Uppdaterad 6 maj 2019. och är skriven av .

Annons